Coaching

Coaching helpt!

Coaching is een vak apart en wordt wel eens als zweverig gezien. Het is echter verre van dat. Ik ben benieuwd waar jij aan denkt bij het woord ‘coaching’?

Wat is coaching?

Coaching is wat anders dan aansturen. Het gaat om iemand aanzetten tot zelf nadenken en reflecteren op houding en gedrag. Een goede coach stelt de juiste vragen om een coachee te laten nadenken over een (leer)doel. Door middel van het GROW-model zorg je als coach voor structuur in het gesprek en bedenkt de coachee zijn of haar eigen actieplan.

Wat levert coaching op?

Als een medewerker wordt aangestuurd (“Eva, ruim jij tafel 12 af”), zal de medewerker niet zelf gaan andenken en reactief handelen. Als een medewerker gecoacht wordt (“Eva, wat valt je op aan jouw wijk/tafel 12?”), wordt deze aan het denken gezet. Hierdoor wordt op de lange termijn proactief denken geactiveerd.

Resultaat

Jouw medewerkers hoeven niet meer aangestuurd te worden; zij zien zelf de werkzaamheden en pakken deze zelf op. Dit betekent dat leidinggevenden meer tijd hebben voor andere zaken én dat medewerkers meer verantwoordelijkheid voelen omdat ze meer zelfstandig mogen werken.

Oplossing

Ik kan je leidinggevenden beter leren coachen door een training over coaching te verzorgen. Ook kan ik coachingsgesprekken voeren met jou of je medewerkers. 

Kom maar op met die coaching!

Reacties op de coachtraining

Heb tijdens de coachtraining het verschil geleerd tussen coachen en managen en dat coaching toch meer gaat werken dan managen op de lange termijn.

Manuela

Vestigingsmanager Löhr Horeca

Ik heb tijdens de coachtraining geleerd het GROW-model te gebruiken tijdens coachingsgesprekken. Hierdoor had ik meer structuur in het gesprek.

Dylan

Restaurant Bellevue

De coachtraining werd coachend gegeven. Ook heb ik eigen, nieuwe inzichten gekregen door deze training.

Maurice

Brooklyn Bar Grill